Monthly Archives: July 2014

Rolling the fender flares

When I got the car back on the wheels, the tires was almost touching the fender flares. I tried driving the car, but the front tires where rubbing against the fenders all the time, so the car was undrivable. Keep … Continue reading

Posted in 1983 Mercedes-Benz 280TE | Tagged , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Some new hoses

Two hoses needed to be reneved on my car. The first was the hose for the oil pressure gauge. On my car, this was a custom made solution with a nylon hose going from the oil filter to the gauge … Continue reading

Posted in 1983 Mercedes-Benz 280TE | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment

The coils and their final position

This is what the engine looks like with the coils in their final position, with all the wires connected   Posted with Blogsy

Posted in 1983 Mercedes-Benz 280TE | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Engine started for the first time

Connected everything to have a go at starting the car. This is my second attempt at starting. On the first attempt, I got no ignition. I turned around the cables from the VR sensor and tried again. This is the … Continue reading

Posted in 1983 Mercedes-Benz 280TE | 2 Comments

Making new ignition wires

Since I want to use an EDIS-8 igintion, my origional Mercedes-Benz ignition wires does not fit on the EDIS coils. There was several options here. I could go to a scrapyard and try to salvage 8 wires from different Fords, … Continue reading

Posted in 1983 Mercedes-Benz 280TE | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Ignition and fuel back on the engine

Sorry for the absence of new posts in june. I had hoped to be able to complete the car early in june, but when I realised that was not possible, I slowed down. I had to start on the wiring … Continue reading

Posted in 1983 Mercedes-Benz 280TE | Tagged , , , , , , , , , , , | 2 Comments